Välkommen till Viken restaurang & fiskbutik

Från maj är restaurangen öppen för frukostgäster på morgonen. För gäster i våra bed & breakfast rum ingår frukostbuffén i priset, för övriga går det bra att köpa frukost på plats för 110 kr.

Nybakat bröd
Från kl. 07 varje morgon på sommaren kan du köpa nybakat bröd; småfrallor, limpor och bullar i receptionsbutiken så långt det räcker.

Sommarrestaurang
Måndag efter midsommar öppnar vi upp restaurangen för sommaren. Dagtid erbjuder vi glass, dricka, fika och gott från vår fiskdisk och kvällstid erbjuder vi en sommarmeny med läckerheter från havet plus goda hembakade pizzor.

I Restaurangen är ambitionen att hitta känslan av en lokal fiskekrog, med mat som smakar hav. På menyn hittar du bland annat klassiker som stekt strömming, rökt fisk och rökta räkor tillsammans med säsongens finaste delikatesser. Till barnen serverar vi bla husets fish and chips som brukar vara poppis. Med havets delikatesser och Gotlands fantastiska utbud av gotländskt producerad mat och råvaror vill vi skapa en ny semesterfavorit i Visby.

Sommarfavoriter i fiskdisken
I vår kyldisk hittar du rökt fisk från Katthammarsviks rökeri, skaldjur och goda tillbehör  att avnjuta på plats med utsikt över havet eller att ta med. Komponera din egen tallrik med gott från havet. Tillsammans med goda tips från personalen hittar du just din sommarfavorit. Vi vill att restaurang Viken skall bli en semesterfavorit för alla, turister som gotlänningar. Ta vägen förbi butiken, beställ och ät på plats eller köp med och sätt dig vid havet längs med Strandpromenaden och njut av Gotlands goda.

Hembakad pizza
Förutom gott från havet har vi också hembakad pizza; hemmagjord tomatsås i botten, toppad med lokala råvaror och äkta Italiensk mozzarella, Fior di latte. Vi har även pizza för avhämtning, beställes på plats i restaurangen eller via appen ”Happy order”.

BOKA BORD: 0498 – 201269
Lunch- och middagsbokningar från grupper tar vi emot hela året. Prata med receptionen eller kontakta bokningen info@visbygustavsvik.se eller 0498-201260.

Frukost kl. 07-10, Fiskbutiken alla dagar kl. 10-17, Restaurang kl. 17-21. Nybakat bröd, fika, förfriskningar och kioskvaror i receptionens butik kl. 07-01.

Beställ och betala via appen, 25% rabatt på första köpet. Betala med kort eller swish.

Nybakat bröd
på morgonen

Från kl. 07 varje morgon kan du köpa nybakat bröd; småfrallor, limpor och bullar i receptionsbutiken så långt det räcker.

Fiskbutiken
alla dagar kl. 10-17

I vår kyldisk hittar du gotländsk rökt fisk från Katthammarsviks rökeri, skaldjur och goda tillbehör att avnjuta på plats eller att ta med. Komponera din egen tallrik med gott från havet!

Hembakad pizza
alla dagar kl. 17-21

Med hemmagjord tomatsås i botten, toppad med lokala råvaror och äkta Italiensk mozzarella, Fior di latte. Vi har även pizza för avhämtning, beställes på plats i restaurangen, vi har ingen möjlighet att ta beställning via telefon.

Meny Viken

Skagenröra och lax på grovt bröd 85 kr / 125 kr
Inlagd Strömming på kavring 68 kr / 95 kr

Från Fiskdisken
Räklåda 145 kr/400g
Varmrökt lax med färskpotatis 185 kr
Gravrökt lax med potatissallad 155 kr
Rökt makrill med potatissallad 165 kr

Från köket
Krispig Fish & Chips 165 kr
Falafel 165 kr
Vikens fiskgryta med aioli 185 kr
Bacon & ostburgare 165 kr
Hickoryglaserad oxbringa 175 kr

Till barnen
Barnens fish & Chips 89 kr
Hamburgare 89 kr
Köttbullar 89 kr
Pannkakor 49 kr

Husets Pizza
Tomatsås/Ost/Honung/backtimjan 85 kr
Färsk blandsvamp/Parmesan/Vitlök 96 kr
Rökt Lax/räkor/tomat/fårost/spenat 135 kr
Lufttorkad skinka/mozzarella/oliver/ruccola 135 kr
Barnpizza – rökt skinka 69 kr

Desserter
Chokladtårta med grädde/färska bär 65 kr
Guteglass med 1-3 kulor 35 kr/45 kr/55 kr

Med reservation för ändringar.