Upplev Gotland tillsammans med klasskompisarna!

Gotland känns lite som utomlands fast ön bara ligger 3 timmar från fastlandet. Att åka på skolresa till Gotland ger roliga minnen för livet. Bästa sättet att uppleva Gotland är på cykelsadeln och vill man krydda skolresan med roliga aktiviteter har vi flera att välja på. Bor gör klassen i flerbädds stugor eller lägenheter med självhushåll och precis utanför dörren finns fina grönområden att röra sig på. Att avsluta kvällarna på stranden med bad och hamburgare- eller korvgrillning känns härligt.

Skolresepaket

3 dagar/ 2 nätter i stugor eller lägenheter med självhushåll. Frukostpåsar varje morgon och 2 middagar i restaurangen. Cykel i 3 dagar inkl. cykelhjälm och stöldskydd. Bagagetransport till/från hamnen. Pris från 1.120 kr per person*

Lägerskolpaket

Samma som i skolresepaketet fast utan måltider. Pris från 750 kr per person*

Pristillägg för båtresan tillkommer*

Program

Dag 1: Vid ankomsten till Visby promenerar klassen c:a 300 m till Gotlands cykeluthyrning i inre hamnen, där förbokade hyrcyklar hämtas ut. Bagaget tas om hand av cykeluthyrarna och körs till Gustavsvik. När alla fått sin cykel bär det av på en c:a 10-15 min lång cykeltur längs med havet till Visby Gustavsvik. Väl framme tas klassen emot av personalen som delar ut nycklar och visar vägen till boendet. När alla kommit på plats i boendet serveras middag i Gustavsvik restaurang alternativt att klassen grillar hamburgare i egen regi på grillplatsen nedanför restaurangen. Grilltillbehör hämtas i restaurangen (2 hamburgare med tillbehör och en läsk per person, grillkol+tändvätska)

Dag 2: Frukosten finns i kylen i boendet och äts i egen regi. Efter frukosten är dagen fri för egna aktiviteter. På kvällen serveras middag i Gustavsvik restaurang alternativt grillning i egen regi på grillplatsen.

Dag 3: Frukosten finns i kylen i boendet och äts i egen regi. Städning av boendet och utcheckning senast kl. 11. Bagaget hämtas vid stugorna av cykeluthyrningen och förvaras vid Gotlands cykeluthyrning i inre hamnen. Bagaget hämtar ni i samband med återlämning av era hyrcyklar till cykeluthyrningen. Innan färjans avgång finns möjlighet för egna aktiviteter innan hemresa med färjan till Nynäshamn / Oskarshamn.

Praktiskt att veta

 • Skol-/lägerpaket gäller från årskurs 1–9
 • Skolresa på våren 12/4–20/6.
 • Skolresa på hösten 23/8–26/9
 • Paket skolresa från 1120 kr/pers. / lägerskola från 750 kr/pers.
 • Båtresa från 209 kr/vuxen och 61 kr/barn
  (priset varierar efter vilken tur man väljer).
 • Extradygn skolresa 480 kr/pers. / lägerskola 295 kr/pers.
 • Boende i stuga eller lägenhet (ta med sänglinne och handduk)
 • Städning av boendet är obligatorisk och ingår ej i priset
  (lämnas boendet ostädad debiteras en städavgift)

Med reservation för eventuella prisjusteringar.

Skolresa till Gotland
Visby Gustavsvik

God lagad mat

Måndag: Färsbiffar med en het röra och rostad potatis
Tisdag: Krämig pasta med örter och kyckling
Onsdag: Kryddstekt kotlett med gratäng
Torsdag: Fish and chips med créme-dip
Fredag: Lasagne med tomat, spenat och mozarella
Lördag: Mustig gryta med syrad grädde och ris
Söndag: Ugnsbakad stek med äpple och skogens skafferi

Till rätterna serverar vi en varierad salladsbuffé med ett par blandade sallader och en grönsallad, bröd och måltidsdryck. Självklart kan du alltid beställa ett vegetariskt eller veganskt alternativ.

Lunchpaket skolklasser
Pastasallad med kyckling
Rostbiff med potatissallad

Alla lunchpaket serveras med smör, bröd, måltidsdryck och frukt. Levereras i packade kylväskor.

Förfrågan skolresa